Bingo

Bingo

Vrijwel iedereen kent bingo als een spel dat voornamelijk in buurt- of bejaardentehuizen wordt gespeeld. GameForceOne gaat je het tegendeel bewijzen en aantonen dat er vandaag de dag ook talloze online bingo games zijn!

Oorsprong van Bingo

Bingo games zijn ontstaan als soort broertje van Lotto. Lotto stamt af uit de 16e eeuw en is destijds ontstaan in Italië. De naam Bingo is een verbastering van het woord Beano. Dit was de naam van de formulieren waarop de bingo games werden gespeeld in Amerika. Tevens kan het woord Beano gezien worden als een soort vertaling van bonen. Deze werden ook gebruikt tijdens het spelen van bingo en dienden als middel om de reeds genoemde nummers af te kunnen dekken. In Nederland wordt bingo veelvuldig vergeleken met kienen, dat ongeveer dezelfde spelopzet kent. Hier schreeuw je als speler het woord 'KIEN' na het bereiken van een horizontale, verticale of diagonale rij van 5 op je speelkaart. Kien verwijst overigens naar het Franse woord Quine, dat vijf betekent.

Bingo regels

Net als kienen wordt bingo gespeeld met een kaart met daarop willekeurige getallen. Het spel wordt gedirigeerd door de spelleider. De spelleider heeft doorgaans de beschikking over een rondraairad dat telkens voor nieuwe balletjes zorgt. Op iedere bal bevindt zich een nummer. Het nummer van het balletje dat uit het draairad komt, wordt vervolgens door de zaal geroepen. De speler die als eerste een volle kaart heeft weten weg te strepen mag vervolgens 'BINGO' roepen. Bingo games worden doorgaans in meerdere rondes gespeeld met daarin vaak kleine prijzen die iedere ronde worden vergeven aan de winnaar.

Bingo online

Bingo online kent dezelfde spelopzet als real life bingo. Online Bingo is rondom de 21ste eeuw sterk opgekomen en het spelen ervan wordt steeds meer geaccepteerd. Online vind je tal van bingo sites met bingo games. Enkele verschillen met bingo online en real life zijn de contactmomenten. Bij online bingo vinden deze doorgaans via een chat plaats. Bovendien zijn er bij bingo online kleine geldprijzen te winnen per ronde en is er vaak een jackpotprijs waarvoor gespeeld kan worden. De speelkaarten bij online bingo zijn tevens goedkoper dan bij real life bingo.

Terug naar overzicht