Denkspelletjes

Denkspellen online

Iedereen kent ze wel, de klassieke sudoku, kruiswoordpuzzelboekjes of bordspellen. Menig 65+'er is er wel mee uitgerust. Echter is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om je hersenen online te kraken middels het spelen van denkspellen online. Daag jezelf uit en laat zien dat jij over de nodige nadenk skills beschikt!

Geschiedenis van denk spellen

Voor de oorsprong van denk spellen dient er een flinke reis terug in de tijd te worden gemaakt. De eerste denk spellen zijn namelijk 5500(!) jaar oud en zijn aangetroffen in Egyptische graven. Het bordspel Senet is tot op de dag vandaag het oudste bordspel waarvan we het bestaan kennen. De spelregels van het spel zijn terug te vinden in de stenen van Egyptische tempels.

Denkspellen online spelen

Test jezelf door middel van ons ruime aanbod aan denkspellen online. Denk spellen hebben een ietwat saai imago, maar veel van onze denkspellen online zijn veel meer dan een simpele hersenkraker. Het dient bovendien als leuke afwisseling voor de duizenden schiet-, sport- en racegames die er tegenwoordig zijn. Denk spellen helpen je om even tot rust te komen. Daarnaast zorgt het herhaaldelijk spelen van denkspellen online voor een bepaalde strategie in je hoofd. Deze strategie kan je van pas komen bij het spelen van andere online spellen. Winnen wordt makkelijker dankzij het spelen van denk spellen! Het spelen van denkspellen online wordt doorgaans ook steeds frequenter gehanteerd op scholen. Bovendien worden bepaalde denksporten in competitieverband gespeeld. Denk hierbij aan: Stratego, schaken en Scrabble.

Populaire offline denkspellen

Binnen de wereld van denken zijn er natuurlijk ook de klassieke en populaire bordspellen. Bordspellen bestaan uit een vast gemarkeerd speelveld waarop middels speelstukken als dobbelstenen of fiches gespeeld wordt. Bordspellen kunnen worden gespeeld met diverse doeleinden. Zo bestaan er spellen die puur gericht zijn op strategie zoals schaken. Maar ook spellen die gericht zijn op kans, zoals dobbelspellen zijn populair.

Terug naar overzicht