Pinball

Pinball

Ook wel bekend als de flipperkast. Dé speelautomaat van vroeger. Pinball games staan bekend om de traditionele besturing middels de flippers aan de zijkant. De flippers maken het mogelijk de bal, die in het speelveld geschoten kan worden middels een hendel, in het spel te houden. Middels het schieten van de bal tegen bepaalde doelen in het speelveld kunnen bovendien extra punten worden verkregen. Deze punten worden vervolgens bijgehouden aan het scherm dat op de achterkant van de pinball automaat is gemonteerd. Pinball games zijn vandaag de dag nog altijd enorm populair bij zowel jong en oud!

Historie

De eerste flipperkasten waarop pinball games gespeeld werden dateren uit de negentiende eeuw. Na diverse verschillende lanceermechanismes werd rond de jaren 70 een sterke ontwikkeling gemaakt op het gebied van de spelautomaat. De eerste elektronische flipperkasten werden geïntroduceerd en zorgden uiteindelijk voor een ware revolutie.

De pinball revolutie

Naarmate de jaren vorderden werd de flipperkast steeds geavanceerder. Er werd steeds meer gebruikgemaakt van computerbesturing om zodoende het spel steeds moderner en sneller te kunnen maken.

Er hebben naarmate de jaren vorderden tal van ontwikkelingen plaatsgevonden op zowel gebruiksvriendelijkheid als technisch aspect. Mede de economische crisis rond 2008 heeft de flipperkastindustrie flink doen vertragen. Rond 2012 werden langzaam maar zeker de eerste nieuwe stappen gemaakt in de revolutie. Deze pinball revolutie is nog altijd volop gaande, zo werd er in 2015 nog een nieuw model flipperkast geïntroduceerd. Bovendien is de laatste jaren ook de stap gemaakt naar online pinball spellen.

Pinball online

De populariteit van de pinball automaat is het internet niet onopgemerkt gebleven. De websites met daarop online pinball games zijn sterk toegenomen. Pinball online spelen is er zowel in een gratis als betaalde variant. Bij de betaalde varianten van pinball online is het tevens mogelijk om prijzen te winnen. Echter wordt er doorgaans gespeeld om zo hoog mogelijk te eindigen in de highscore.

Terug naar overzicht