Sport games

Sport games

Met het grote aanbod aan sporten in het dagelijks leven kan er natuurlijk niet achtergebleven worden met online varianten. Tegenwoordig vindt je tal van sporten als Ping Pong en voetbal in online game variant. Sport spellen worden gekenmerkt door high scores die behaald kunnen worden middels het spelen. Net als avontuur games zijn sport games een zeer populaire rubriek in de wereld van online games.

Ready – Set – Go!

Sport spellen hebben al een aardige geschiedenis op het gebied van online games. Zo gaan we voor de introductie van sportspellen terug naar de jaren vijftig van de twintigste eeuw. Toen werd de eerste vorm van sport games geïntroduceerd in de vorm van een eenvoudige tennissimulatie. Dit was het begin van een heuse storm op het gebied van sport games. Vanaf de introductie in de jaren vijftig kennen de online sport spellen de nodige overeenkomsten met populaire sporten als voetbal, tennis en atletiek.

Kruip in de huid van je idool

Met het steeds geavanceerder worden van sport spellen is het tegenwoordig ook mogelijk om je favoriete sporter te kiezen. Zodoende kun je een sportgame spelen in de huid van jouw idool. Met tal van ontwerp- en designtechnieken lijken ze doorgaans ook nog eens sprekend op de 'reallife' versie! Het is zodoende voor zowel jong en oud mogelijk om jezelf voor te doen als je favoriete sporter. Zo zijn atleten als bijvoorbeeld Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tegenwoordig niet meer weg te denken bij het spelen van een doorsnee voetbalspel.

Sport online

Het is vandaag de dag mogelijk om ook online sportief te zijn! Met populaire spellen als FIFA en PES die zich de jaren hebben verdiept in het online spelen van sport games is de populariteit groter dan ooit. Net als bij avontuur games is het spelen van sport spellen ook online mogelijk. Speel en communiceer individueel of samen tegen andere spelers wereldwijd. Het is tevens mogelijk om deel te nemen aan online sportgame toernooien die jaarlijks wereldwijd worden georganiseerd. Gedurende deze toernooien zijn serieuze geldbedragen te winnen.

Terug naar overzicht