Behendigheid games

Behendigheid games

Bij behendigheid games word jij uitgedaagd op het gebied van een perfecte balans, coördinatie en snelheid. Behendigheid games worden gezien als spellen met een bovengemiddelde moeilijkheidsgraad. GameForceOne beschikt over een groot aanbod in behendigheid games, durf jij het aan?

Stalen zenuwen

Het spelen van een behendigheidsspel vraagt andere dingen van je dan het spelen van meer doorsnee avontuur- en race games. Zo wordt het spelen van behendigheidsspellen beïnvloed door je eigen vaardigheden. In tegenstelling tot andere spellen is het bij het spellen in de behendigheidsrubriek ook vaker noodzaak om eerst de nodige uren te oefenen voordat je het spel pas écht beheerst. Middels oefening word je steeds beter in het spelen van behendigheid games. Iedere spelvorm stelt andere skills en vaardigheden van je op de proef, opperste concentratie is zodoende dus een vereiste. De vormen van behendigheid zijn bijvoorbeeld te onderscheiden in het complementeren van een puzzel binnen een bepaald tijdslimiet of een arcade game waarbij vingervlugheid een vereiste is om te kunnen slagen.

Behendigheidsspel als educatie

Het spelen van behendigheidsspellen door kinderen wordt doorgaans gestimuleerd. Een fractie onoplettendheid kan leiden tot verlies. Zodoende leer je als kind zijnde omgaan met zowel winst- als verliessituaties. Bovendien leren kinderen middels het spelen van spelletjes hoe het is om op een beurt te moeten wachten en hoe het is om een keer een spelletje te verliezen en daar mee om te gaan. Dus ook op sociaal gebied is het voor kinderen leerzaam om een behendigheidsspel te spelen.

Daarnaast is het spelen van een behendigheidsspel goed voor de motoriek van kinderen. Middels het spelen van games wordt de motoriek op een leuke en speelse wijze verbeterd.

Behendigheid in de toekomst

Vanwege de introductie van verschillende virtual reality consoles wordt verwacht dat in de toekomst reeds genoemde behendigheidsgames nóg realistischer zullen worden. Een virtual reality console lijkt op een soort grote skibril waarop je door de ogen van de hoofdrolspeler kijkt. Er wordt verwacht dat in de toekomst behendigheidsgames ook via deze console gespeeld zullen gaan worden.

Terug naar overzicht