Gokkasten

Online gokkasten

Hetgeen dat absoluut niet mag ontbreken in deze rubriek is het fenomeen gokkast. Gokkasten zijn er in alle soorten en maten en gokkasten spelen worden al jarenlang op plaatsen als de lokale snackbar, kroeg of in het casino gespeeld. De afgelopen jaren is gezamenlijk de oversteek gemaakt van off- naar online gokkasten. We nemen u mee door de wereld van gokkast spelen!

Gokkasten spelen

Gokkast spelen zijn doorgaans beschikbaar in zowel online als fysieke automaten en in gratis of betaalde variant. Online vind je duizenden verschillende soorten online gokkasten. Zo is er voor iedere stemming wel een geschikte soort gokkast. Door het groten online aanbod van gokkasten wordt het spelen tegenwoordig ook steeds vaker gezien als leuk tijdverdrijf. Hiervoor zijn de gratis online gokkasten verzonnen. Vaak wordt op deze websites veelvuldig gebruikgemaakt van reclames. Via deze weg kunnen dan alsnog de benodigde inkomsten worden gegenereerd. Bovendien word je doorgaans verzocht een account aan te maken, dit om de kans op terugkomst mét speeltegoed te vergroten.

Het spel

Het te spelen spel op alle gokkasten kent veel gelijkenissen met dat van de slotmachine. Zo is het hier ook de bedoeling een horizontale, verticale of diagonale rij te creëren van de icoontjes waarmee gespeeld wordt. De online gokkasten zijn vaak nog uitgerust met extra functies als free spins of zogeheten bonus games. Kies daarom voor onlinegokkast.com - alle gokkasten spelen bijvoorbeeld voor het gratis spelen op de leukste gokkasten klassiekers.

Ontwikkelingen door de jaren heen

Zoals reeds vermeld hoort een gokkast wel een klein beetje bij het interieur van de standaard buurtsnackbar of café. Doorgaans werd de opbrengst van deze spelautomaten verdeeld over de eigenaar van het pand en de automatenverhuurder. Bij drukbezochte cafés of snackbars was dit in sommige gevallen zelfs dusdanig lucratief dat er de complete huur van betaald kon worden. Echter verdwijnen de fysieke gokkasten in vlot tempo. Dit gaat gepaard met de wisseling van de wacht in het uitgaansleven. Zo worden veel klassieke 'bruine' cafés omgeruild tot moderne uitgaansgelegenheden zónder gokkast. Eind 2016 was er nog maar in 1 op de 5 cafés een gokautomaat aanwezig.

Terug naar overzicht