Puzzels

Puzzel online!

De wereld van online puzzelen kan gezien worden als een perfecte plek om jouw eigen denkvermogen en inzicht te testen. Bij puzzelen wordt al snel de link gelegd met de welbekende legpuzzel, waarbij het de bedoeling is de puzzelstukjes op een dusdanige manier neer te leggen dat deze in elkaar passen en er na voltooiing van de puzzel een eindresultaat zichtbaar is. Echter is de wereld van puzzels de laatste jaren uitgebreid met tal van varianten als doorlopers, Zweedse puzzels en kruiswoordpuzzels. Met het grote aanbod van GameForceOne aan online puzzel mogelijkheden raak je niet uit gepuzzeld.

's Werelds eerste puzzel

's Werelds eerste puzzel was gek genoeg geen legpuzzel. De eerste puzzel die ruim 4000 jaar geleden gevonden werd was namelijk een kruiswoordpuzzel. Deze puzzels werden vroeger door geleerden gebruikt om wiskunde aan kinderen te leren. Voor de eerste cijferpuzzel gaan we 2800 jaar terug in de tijd. Hier werd de puzzel aangetroffen in het schild van een schildpad.

Online puzzelen is goed voor je IQ

Het spelen van een puzzel online is een ideale vorm van tijdverdrijf. Maar men is veel vaker bezig met het oplossen van puzzels dan dat men denkt. Veel van deze puzzels worden onbewust opgelost. Denk hierbij aan het nemen van de vaste weg naar huis vanuit je werk of school. Je hersenen fungeren hierin als automatische machine die telkens zorgt dat jij de keuze hebt uit de beste optie. Online puzzelen stimuleert je hersenen hierin en heeft ook als gevolg dat je keuzes naar mate het spelen van puzzels ook steeds makkelijker en automatischer maakt. Naast het educatieve aspect zorgt het spelen van een puzzel online ook voor de nodige ontspanning en rust.

Wil jij jezelf nou blijven uitdagen in de wereld van online puzzelen dan kun je de moeilijkheidsgraad aanpassen om jezelf zodoende te trainen tot een échte puzzelmaster! Neem nu een kijkje in ons ruime aanbod van puzzels online!

Terug naar overzicht